EXTURN - općenito

Novitet za lakše upravljanje

Od davnina su potisnici praktično i među vlasnicima brodova omiljeno pomagalo za lakše upravljanje na malom prostoru ili u teškim uvjetima. Nabava potisnika je, međutim, najčešće povezana sa znatnim troškovima i mnogobrojnim nedostacima. Koliko je mjesta potrebno u unutrašnjosti broda? S kakvom složenošću prilikom ugradnje treba računati? Koliko će dugo brod morati stajati prilikom ugradnje potisnika? Ima li brod uopće potrebni oblik trupa kako bi se potisnik mogao ugraditi? PERAN servis i austrijsko poduzeće specijalizirano za inovativnu brodsku opremu „MARINNO – maritime innovations GmbH“ nudi nekompliciranu, povoljniju alternativu za više sigurnosti i komfora: "EXTURN - vanjske potisnike."

MARINNO „EXTURN“ za bolje manevarske sposobnosti

„Vanjski pramčani propeler je izvorno razvijen za vlastite potrebe, kako bi se postigla veća sigurnost i više komfora“, otkriva ljubitelj brodova Ing. Hubert Holesz, „medjutim, pokazao se tako dobrim, da smo ga poželjeli ponuditi i drugim ljubiteljima brodova i jedriličarima amaterima.

Kompaktan, praktičan, učinkovit – MARINNO vanjski pramčani i krmeni propeler – inovacija koja na neusporediv način spaja funkcionalnost i luksuz.

Sa svojim presjekom od 165 mm pri 55 mm dužine, EXTURN se unutar nekoliko sati može i tijekom sezone montirati na bilo koji oblik trupa (V-oblik, plosnati oblik, itd.), što i vlasniku jedrilice i vlasniku motornog broda pruža fleksibilnost kakve još nikada nije bilo. Optimalni stupanj djelovanja se postiže uslijed ekstremno kratkog poprečnog kanala "EXTURN" pramčanog i krmenog potisnika, a motori su uslijed svog položaja u vodi dobro hladjeni i zaštićeni od pregrijavanja. MARINNO nudi izvedbe s pogonom od 25 kp kao 12-voltnu i 24-voltnu varijantu, a tehnologija se može bez problema koristiti na brodovima (jedrilice, motornjaci, katamarani...) dužine do 20 m odnosno 65 stopa. Dodatnu fleksibilnost nudi upravljanje preko panoa s tipkama, joystickom ili bežičnim daljinskim upravljanjem koje je vrlo jednostavno za korištenje.